Ozira is de dochter van Jade en Silfescian George G. Bandit. Zij komt uit een tweede nestje van deze combinatie. Bij het eerste nestje liep het goed mis omdat het een keizersnede werd met uiteindelijk maar 2 overlevenden (2 zwart zilver abessijn v. katertjes, klik hier om ze te zien) die ik met de hand heb groot gebracht. Van de eigenaars van Bandit kregen we een herkansing omdat ze het zo sneu vonden wat er was gebeurd, nogmaals bedankt Helga Bruggink voor deze kans. Gelukkig kon Jade de tweede keer normaal bevallen en werd er ook een poesje (waar wij zo op hoopten) geboren. Ozira komt uit het o-nestje, klik hier om dit nestje te zien. Al de kittens uit deze combinatie zijn erg aanhankelijk en zacht van karakter.

Ozira is een heel lief, speels en aanhankelijk poesje, een moederskindje dat graag gekoesterd wordt.
Toen haar broers het nest verlieten, voelde ze zich wat verloren. Ze zocht en riep ze om dan vervolgens al knuffelend troost te komen zoeken. Ze hangt hard aan haar moeder en komt vaak bij ons knuffelen of spelen. Ze is erg nieuwsgierig naar alles en zit graag achter een vlieg aan.

Net als haar moeder wilt ze geen brokjes eten, haar hoofdvoer bestaat dan ook uitsluitend uit kvv en af en toe natvoer van een goed merk.

Ozira haar eerste nestje kreeg ze toen ze 1,5 jaar was.
Dezelfde dag als de fotoshoot bij Lucas & Cats zijn we nog naar de kater gereden 'Catman Duma's Aslan'. Beiden waren nog maagd, dus het was afwachten of ze wisten wat ze moesten doen, maar het is gelukt en op 19 september 2014 beviel Ozira van een 5-ling. Na meerdere nestjes met slechts 2-3 kittens was dat wel eens iets anders. Het was een redelijke zware bevalling. De weeën begonnen om 22.30 uur en om 1.30 uur kwam het eerste kitten ter wereld. Dit was meteen de zwaarste, een kater van 108 g. Ik heb even geholpen met de vliezen van zijn kopje te halen, maar de rest deed Ozira zelf, heb hem ook even moeten uitslaan, want hij had vruchtwater binnengekregen. Ongeveer een uur later volgde een tweede, nog een uur later een derde, maar die had in haar vruchtwater gepoept, dus dat was wel even schrikken, maar voor de rest was dit kitten ok, een uur later volgde het vierde kitten, maar ik was dan juist even naar de wc gegaan, ze is me gevolgd en het kitten heb ik moeten opvangen, want ze beviel gelijk voor mijn neus. Daarna volgde het laatste kitten, weer een uur later ;-) Het zijn 1 sorrel zilver abessijn v. katertje, 3 sorrel zilver somali poesjes en 1 abessijn v. poesje. De eerste week is altijd het spannendste, maar nu was het wel extra opletten want de kittens vielen af :-( De dierenarts zei dat de klieren vast zaten, de kittens kregen er geen of amper melk uit. Het was dus masseren en warm houden en de kittens zelf voeden, maar ook niet teveel omdat de melkproductie niet weg mag gaan. Na 2 dagen waren de klieren los gekomen, maar de melkproductie was toch nog niet alles, dus blijven bijvoeden. Gelukkig schoot de melkproductie stilletjes aan terug op gang en kon Ozira het volledig van mij overnemen, maar toch hield ik het nog goed in de gaten. Ozira is een goede mama, tijdens heel de bevalling bleef ze rustig en ook voor haar kittens is ze heel zorgzaam en lief. Dit is ze gebleven totdat het laatste kitten vertrok op bijna 17 weken. één van haar kittens woont nu in Noorwegen bij cattery Beleve, als alles goed gaat, mag zij daar voor nageslacht zorgen.

 

Leuk Weetje

Op 1 december zijn we naar de persvoorstelling van het boek 'Pure' Catportrets by Lucas geweest. Wij zijn erg trots dat zowel onze Precious, Ozira en Destiny in het boek te vinden zijn. Voor meer informatie over het boek of voor eventuele geïnteresseerden om het boek aan te schaffen, kijk hier http://lucasandcats.com/?page_id=40

Haar mooie ogen staan ook te pronken op de site van catit http://catit.com/nl/zintuigen-zicht

Hoe is Ozira ?

Ozira is een lieve meid die samen met vriendin Precious graag de boel op stelten zet.
Ze is heel aanhankelijk en heel lief met onze kinderen.
Ozira is een actief poesje en vindt het leuk om achter schaduwen, lichtjes of haar staart aan te rennen.
Ze is een goede eter en is enorm snel, het eten krijgt de kans vaak zelfs niet om op het schoteltje terecht te komen. We moeten haar ook steeds apart zetten als ze gedaan heeft anders maken de andere katten geen kans. Toen er eens een hele domme muis binnen was geglipt, bewees ze ook samen met Precious een zeer goede jager te zijn, de muis maakte geen kans.
Ozira is een echt mama's kindje, tot haar 1 jaar heeft ze bij haar mama gezoogd en de 2 zoeken elkaar ook regelmatig op.
Als Ozira krols is dan hoor je het wel, ze kan heel wat herrie maken dan.

 

Ga naar:

Ozira's stamboom en testgegevens
Ozira's Fotogalerie
Showresultaten