Solana is de dochter van Precious.
Ze komt uit ons S-nestje, een nestje van 4 abessijn v. kittens, klik hier om ze te zien.
Solana is als eerste geboren als enigste sorrel in het nestje. Omdat Precious bloedgroep B heeft en Yaro, de vader, bloedgroep A N/N heb ik de kittens de eerste 18 - 20 uur geflest. Dit is gelukkig zonder problemen verlopen.
Ik wou eerst geen sorrel houden, daar de meerderheid hier sorrel is, maar uiteindelijk toch als een blok voor haar gevallen. Eerst zou ze naar andere mensen zijn gegaan, die graag een nestje met haar wilden krijgen, en vervolgens zouden wij dan een kitten van Solana terug overkopen, maar wegens omstandigheden is dat niet doorgegaan.

SolanaIk wou heel graag een poesje uit Precious en Yaro houden, daar het volledig outcross is en bij het napluizen van de stamboom ik te weten ben gekomen dat Yaro familie is van Diva, mijn allereerste abessijntje en dit is wel heel leuk.

Solana ontwikkelde zich als een lieve meid die graag spint, maar ook heel sportief en ondeugend is. Haar lievelingsspeeltjes zijn spiraaltjes, die van de kinderen vindt ze nog het leukste, is lekker buigzaam. Toen de kerstboom stond vond ze het ook leuk om steeds dingen uit de kerstboom te stelen, de kleine ondeugd. Op volwassen leeftijd vonden haar kittens het leuk om in de kerstboom te kruipen, en natuurlijk vond moederpoes het dan leuk om dat ook eens te proberen :o

Op 30 september 2016 is Solana bevallen van haar eerste nestje. Ik was een beetje bang of ze wel een goede mama ging zijn, want ze was een grumpy zwangere en waar meestal de zwangere dametjes op het laatst van hun zwangerschap de grote kittens van een andere poes achterna zitten om te verzorgen, ging zij er naar blazen. Achteraf bezien is dit wel een positief punt, want Solana ging direct 100% voor haar eigen kittens, terwijl ik vaak moedertjes heb die de kittens die er al rondliepen mee bij hun nest willen of zelfs hun eigen nest zouden verwaarlozen voor de andere 'grotere' kittens :-(
Solana had ook een goede bevalling, ze kroop naast mij in bed, dat doet ze anders niet, dus ik vermoedde wel dat de bevalling er aan zat te komen, en opeens begon ze te persen. De bevallingskist staat naast het bed, dus haar er snel ingelegd en ze is daar mooi ingebleven. Ze deed het geweldig.
Solana is door haar nest zelfs nog aanhankelijker geworden.
Toen de kittens een maand oud waren, kreeg Solana het ineens in haar hoofd om de kittens te verplaatsen, maar ik schrok erg, op de manier waarop. Ik was in de keuken, toen ik ineens iets hoorde in de bijkeuken, die grenst aan de gang. Er is boven de deur een opening en de hoogste springers, zoals oa Solana, durven langs daar weleens binnen te komen. Maar dit keer had ze een kitten, Wild Wolf, in haar mond, mijn hart stond stil. Wel direct gereageerd en het kitten uit haar mond genomen, voordat ze naar beneden sprong. Het kon ook goed afgelopen zijn, maar liever het zekere dan het onzekere. Daarna heb ik het hele nest naar beneden verhuisd.
Papa van haar eerste nestje is Neelix Nikki Van Wu-Wei, een mooie blauwe somalikater, wil je haar nestje zien, klik hier.

 

In the Spotlights

Solana heeft samen met haar nestgenootjes aan een fotoshoot meegedaan voor catit - Lucas & Cats,

ook staat ze in de folder