Nanu-Emuishéré's Thunder Thor

Thunder Thor is de zoon van Precious en Wereld Kampioen Lorenzo Amici di Lugino. Ik was normaal gezien niet van plan om een katertje te houden uit Precious, omdat het niet echt handig is om een ventje in huis te houden als mama en zuslief ook in huis rondlopen. Ook was het belangrijk dat hij van karakter goed om zou kunnen met de groep en met de kinderen, ik had juist de herplaatsing van Isis achter de rug en dat was zeer zwaar geweest. Dus dan denk je dubbel zoveel na als je nog een katje wil houden. Ik vroeg ook de raad aan verschillende collegafokkers en zij zeiden allemaal 'houden'. Het is dan ook een prachtig manneke.
De beslissing viel toen hij 4 weken was, ik twijfelde nog wel een beetje omdat zijn karakter nog niet helemaal gevormd was op die leeftijd, maar achteraf bezien ben ik blij dat ik deze beslissing toen al heb gemaakt. Zijn karakter is echt super, hij is niet onder de indruk van de kinderen, die nogal druk kunnen zijn, superaanhankelijk, enorm ondeugend en eigenwijs. Hij hoort er helemaal bij.

Thor of Fluffy de Fluf voor de vrienden ;-) is een bijzonder manneke, hij is mijn eerste eenling en hij is daarnaast ook met de ogen open geboren. Dit heb ik nog nooit meegemaakt, maar hij is volkomen gezond. Net zoals zijn mama was hij als zuigeling erg gulzig met drinken, hij maakte dezelfde hoest geluidjes die zij maakte na de voeding waardoor ik weer erg ongerust werd. Ik heb hem zelfs 2 x door de dierenarts laten onderzoeken, maar kreeg dan ook 2 keer hetzelfde antwoord, een gezond manneke, niets op aan te merken.

Op de naam Thunder Thor ben ik gekomen door dat ik verder wou gaan op het weerthema. Ons vorige nestje van dezelfde moeder, had dat thema, maar dan met de letter S. Omdat Thor een eenling was, dacht ik om dan maar voort te gaan op dat thema, maar dan met de letter T. Ik kwam al snel op de naam Thunder, maar vond dat er nog iets ontbrak. Mijn vriendin Jeannette stelde toen de naam Thor voor en dat was meteen een schot in de roos. Het paste eigenlijk ook goed bij ons gezin, omdat de kinderen momenteel nogal gefascioneerd zijn door de Avengers ;-)
Als bijnaam heeft hij de naam Fluffy gekregen of Fluffy the Fluf, waarom zal je al wel geraden hebben, omdat hij zo Fluffy is, hihi.

Helaas heeft Thor met het laatste kootje van zijn staart tussen de vaatwasmachine gezeten. Ik dacht na het voorval, dat erg kort was, dat hij er met de schrik vanaf was gekomen, voelde in eerste instantie ook niets aan de staart, en ben het voorval dan ook vlug vergeten. Maar op de San Jubileumdag voelde ze een klein knikje achteraan de staart, dus hij heeft er helaas toch iets aan overgehouden. Geen showcarière voor hem dus, maar eigenlijk ben ik momenteel toch showmoe, dus dat komt dan goed uit, hihi.

Rond zijn 6 maanden begon hij reeds interesse te krijgen in de dames, hij had het ook steeds direct door als er een dame krols ging worden. Zat er dan direct bovenop, maar momenteel zitten onze dames gelukkig op de pil om ongelukjes te voorkomen. Hopelijk is dit voldoende en breekt er niemand door de pil.
één dame heeft hij al wel mogen dekken en dat is Joli, zijn eerste kittens zijn op 29/30 december 2016 geboren. Xena hebben we uit deze combinatie gehouden.

Helaas heeft hij wel één dame kunnen dekken die niet in de planning stond, zij had net een suprelorin injectie gekregen, maar blijkbaar heeft hij haar toch nog kunnen dekken, want Solana is op 5 maart 2017 bevallen van een 3-ling.

Daarna heeft hij nog het A2 nestje verwerkt bij Unique, 2 nestjes bij Ozira, het Z-nestje en het B2-nestje waarbij we 1 kitten 'Blanche' gehouden hebben en is er ook 1 nestje verwekt bij een poes van een andere cattery.

Ik wou hem nog iets langer open houden omdat er nog een paar andere cattery's geïnteresseerd waren in een dekking van hem, maar naast het enorme gesproei, werd hij ook veel te dominant, zat steeds te jagen achter onze poezen, krols of niet krols maakte voor hem niet uit, en met onze andere kater zat hij steeds in gevecht. Ik heb hem dan laten castreren in de hoop dat hij zou kalmeren, maar ondanks dat het gesproei voorbij is, of toch fel verminderd, blijft het dominante vechtgedrag bestaan. Hij kan met sommige katten niet door één deur. Herplaatsen zie ik niet zitten of het moest bij een familielid zijn, maar ik hoop toch dat hij snel een beetje minder dominant wordt, want hem steeds apart zetten, is ook geen optie op lange termijn ...

 

Hoe is Thunder Thor van karakter

Thor heeft echt 100 % het typische karakter van een somali.

Hij is erg aanhankelijk, speels, ondeugend, actief en nieuwsgierig.
Hij laat zich van niets afschrikken, vindt alles wel leuk. Is vaak wel wild met momenten en een echte vrouwengek ;-)

Guestbook

Ga naar

Stamboom & Testresultaten / Pedigree & Testresults
Thunder Thor's Fotogalerie / Photogallery
Showresultaten / Showresults