Catterybeleid


   

Wij werken volgens volgende principes:
  

 1. gezondheid
    
 2. karakter
    
 3. uiterlijk 
    

Onze katten maken deel uit van ons gezin en krijgen de hele dag menselijke aandacht, omdat er haast altijd iemand thuis is. Ze zijn dan ook gewend veelvuldig te worden aangehaald, opgetild en bij je te zitten.
  
Al onze katten zijn vrij getest van Felv + Fiv.  Onze fokdieren worden hierop ook telkens getest voordat ze naar de kater gaan.  Daarnaast worden ze ook getest op erfelijke ziektes zoals  PKdef, PRA , bloedgroep en worden de patella's getest op stabiliteit. Verder krijgen ze ieder jaar hun inentingen en worden minimum 2 maal per jaar ontwormd.

Wij proberen 2 verschillende lijnen op te zetten, 1 voor de warme wildkleur en sorrel, mogelijk met verdunning en 1 voor de zilver. Door deze kleurtjes zijn wij zeer gecharmeerd.
    
Af en toe gaan we naar shows met onze katten, wij verkiezen hierbij shows die bij ons in de buurt zijn gelegen. Showen is voor ons vooral een gezellige aangelegenheid om nieuwe contacten te leggen of bij te praten.  Ook is het natuurlijk interessant om te weten wat men van je kat vind en hij/zij zijn/haar titels behaalt.  Valt je kat in de prijzen, dan is dat vanzelfsprekend een leuk extraatje.

Wij streven naar het uiterlijk van de traditionele Abessijn / Somali, d.w.z. minder spits, liefst geen vleermuisoren. 

Wij fokken met een poes niet meer dan 1 nest per jaar, zo krijgt ze voldoende tijd om weer te herstellen. Bij zeer kleine nestjes is een uitzondering mogelijk.

De maximum leeftijd van onze poezen om een nestje te krijgen is 5 - 6 jaar, ze heeft dan gemiddeld 3 nestjes gehad.

Voeding
ik probeer zoveel mogelijk te lezen/leren zodat we onze katten een zo gezond mogelijke opvoeding kunnen geven.  Wij verkiezen kvv (kant en klaar versvoer 'rauw'), zoals Tinlo, Bibi, Carnibest, ... of een goed merk natvoer (cosma, animonda carny) te combineren met een natuurlijke brok, zoals Taste of the Wild, Orijen, ... d.w.z. een brok met geen of minder granen en geen conserveermiddelen / smaakstoffen e.d.  Deze brok proberen we af en toe te mengen met een premium merk zoals Royal Canin om het eten interessant te houden. 
Toch gaat onze voorkeur naar rauwvoer omdat dit het gezondste is voor de kat in kwestie, zowel voor het darmgestel als de urinewegen. Mocht u toch de voorkeur hebben voor brokjes wil ik u toch ten zeerste aanraden om in de gaten te houden of de kat er voldoende bij drinkt en er ook voldoende van wilt eten (sommige katten hebben de voorkeur voor natvoer en eten zo niet voldoende van de brok met alle gevolgen vandien).

 

Kittenbeleid

Onze kittens worden door ons gezin snel gewent aan de dagelijkse sfeer en geluiden. Nadat ze uit hun nest komen, lopen ze eerst in een ren voor hun eigen veiligheid, en zodra de kittens goed kunnen lopen en zindelijk zijn, dan hebben ze heel de woonkamer tot hun beschikking (rond 6 weken).

Ze worden volledig ontwormd (op 4 - 5 weken, 8 weken, 12 weken [eventueel ook rond de 16 weken als ze langer blijven) en gevaccineerd (eerste enting op 9 weken, tweede enting op 13 weken), worden gechipt en zijn vrij van vlooien, e.d.

Aangezien de kittens nog zeer kwetsbaar zijn en we moeder haar kleintjes in alle rust willen laten verzorgen , willen wij de eerste 6 weken nog geen bezoek ontvangen van kijkers / kopers. We hopen dat u daar begrip voor hebt. Daarna bent u natuurlijk van harte welkom om te komen kijken, als u dat wilt mag u zelfs vaker komen kijken hoe de kleintjes zich ontwikkelen.

Wij fokken zowel somali's als abessijnen uit somalilijnen. Deze abessijnen, ook wel variant genoemd, dragen het somaligen, waardoor deze ongeschikt zijn voor mensen die graag een abessijn willen voor de fok. Ze zijn wel geschikt als abessijn voor huisdier, show of de somalifok.

Tussen de leeftijd van 14 - 16 weken mogen ze naar hun nieuwe thuis vertrekken
Ik breng de kittens bij voorkeur zelf naar hun nieuwe thuis, al is dit helaas niet altijd mogelijk omdat ik zelf geen rijbewijs heb en dus afhankelijk ben van anderen op dat punt;-) . 
Ieder kitten krijgt bij vertrek naar de nieuwe eigenaar een stamboom, Europees Dierenpaspoort, koopcontract, .... en een kittenpakket mee.  Foto's kan je downloaden via hun album op facebook of indien gewenst via WE transfer.

Kittens die de grens over gaan, dus buiten België moeten ook geënt worden tegen rabiës,  daar een enting voor rabiës best pas op een leeftijd van 3 maanden gegeven wordt en deze enting minimaal 21 dagen voor vertrek moet zijn toegediend, vertrekken deze kittens pas als ze 16 weken oud zijn.

Vroegcastratie - sterilisatie:
Vanaf september 2014 zijn alle Belgische cattery's wettelijk verplicht om de kittens die niet naar fokkers verhuizen en in België blijven wonen te castreren / steriliseren voor ze naar hun nieuwe huisje vertrekken.
De ingreep zal dan plaatsvinden rond de leeftijd van 11 - 12 weken.

Ik werk met een wachtlijst, na ongeveer een week na geboorte contacteer ik in volgorde de geïnteresseerden. Is er na een halve week nog niet geantwoord veronderstel ik dat er geen interesse meer is, en contacteer ik de volgende geïnteresseerde. Het is uiteraard wel vriendelijker om mij iets te laten weten wanneer u niet meer op de wachtlijst wilt staan of ten minste te antwoorden zodat ik sneller doorheen de wachtlijst geraak en zo de mensen ook beter kan informeren, maar helaas kost dat voor veel mensen blijkbaar te veel moeite ...

Vaak willen mensen maar 1 kat, terwijl het het beste is om er 2 te nemen. Zijn 2 katten geen optie, dan moet er wel iemand voldoende thuis zijn, anders kwijnen ze weg en dat is erg triest. In dat geval zou ik u eerder een herplaatser aanraden. Een volwassen kat zal namelijk makkelijker alleen kunnen dan een kitten.

Wij hebben zelf altijd eerste keuze, uit ervaring weet ik dat je nooit op voorhand kan plannen of er een kitten blijft of niet.  Het is altijd afwachten, soms wil je erg graag een kitten uit een bepaalde combinatie houden, maar dan zit het gewenste kitten er niet bij of andersom dat je op dat moment niet van plan bent om een kitten te houden en er dan wel een kitten wordt geboren dat je niet kan laten gaan.

Als u serieus geïnteresseerd bent in een Nanu-Emuishéré kitten, dan verwachten wij van u dat u eens op bezoek komt, zodat u het kitten en ons kan leren kennen.
Bij het bezoek aan het kitten wordt er van de koper verwacht een beslissing te nemen of men het kitten wilt reserveren. Indien men dit graag wilt dan wordt er een aanbetaling betaald van minimum 200 euro, voor de fok 300 euro.
Een reservatie werkt twee kanten op:

 • Ten eerste verzekert u zichzelf ervan dat het kitten wat u uitgekozen heeft ook daadwerkelijk van u zal zijn en niet meer aan iemand anders kan worden aangeboden.

 • Ten tweede weten wij op deze manier dat u echt serieus bent over de aanschaf van een kitten en men er niet opeens vanaf gaat zien, voor deze aanbetaling ontvangt u een aanbetalingbewijs.  Een aanbetaling wordt zonder goede reden ook niet geretourneerd.

Indien men nog twijfelt, krijgt men nog 1 week bedenktijd. Na deze tijd en er nog steeds geen beslissing/voorschot is gemaakt/betaald, komt het kitten terug beschikbaar.

Gelieve niet op bezoek te komen indien u een ziek dier in huis hebt, want zeker voordat de kittens zijn ingeënt kan dit kwalijke gevolgen hebben !!!

Wij verkopen onze kittens met een verkoopovereenkomst.

Al onze katten leven binnenhuis, er is zoveel gevaar buiten:, wij geven de voorkeur aan toekomstige baastjes die het hier mee eens zijn. Als u een afgeschermde tuin of ren hebt, vinden wij dit natuurlijk helemaal geweldig !!

Het is de bedoeling dat we een liefdevolle, geschikte en blijvende thuis vinden voor onze kittens. Lees u dus goed in over het ras, hierbij is ook zeer belangrijk: Past het karakter bij jou en/of je kattengroep ?  Klik hier voor onze karakterbeschrijving.

Contactonderhoud wordt zeer gewaardeerd !!

  

  

©2004 - 2018 webdesign Marina Van den Dries. All rights reserved.
© Art by Denton Lunt & Karl Bang