980


 

Isis is de dochter van Enigma en Ferox Caesius Comitis.  Ze komt uit een nestje van 4 sorrels, 3 poezen en 1 kater.
Het stond niet in de planning om een sorrel kitten uit deze combinatie te houden, wel een blauw eventueel.
We wisten niet dat de kater sorrel droeg, dus we schrokken wel toen Enigma beviel, 4 sorrels :o
Na een paar dagen werden de kittens en mamapoes helaas ziek, vooral het eerst geboren kitten Indira en het laatst geboren kitten Iluna hadden er veel last van.  De diarree spoot eruit en de grammen vlogen eraf :-(  Ik had er geen goed zicht in.  Bovendien waren wij ook nog ziek, Dean, ons zoontje had buikgriep, al snel kreeg zijn grote broer en papa dit over, dan werd het nestje ziek en tenslotte ik.  Ik wist niet dat een buikvirus over kon gaan op katten, maar blijkbaar in sommige gevallen wel, vooral de zwakste en moederpoes en kittens hebben natuurlijk weinig weerstand.
Ik heb de dierenarts direct laten komen en ik moest synulox druppels aan de kittens en moederpoes geven.  Daarna was het afwachten.  Gelukkig waren het vechtertjes, ze zijn steeds blijven drinken, ondanks ze zo ziek waren en moederpoes bleef gelukkig ook voldoende melk geven.  Al snel sloeg de synulox aan, wat een opluchting.
Het was een helse periode, zelf ziek zijn, zorgen om de kinderen, vooral de jongste die naar het ziekenhuis moest omdat hij begon uit te drogen en dan nog een ziek nestje.  Maar de week daarna was er gelukkig al niets meer van te merken, de groei zat er terug goed in en de rest is probleemloos verlopen.  Gelukkig is Enigma ook een supermoeder die ondanks ze ziek was, steeds haar kittens bleef verzorgen, al had ze wel een handje hulp nodig natuurlijk.

Na een paar weken begon op te vallen dat er een uitzonderlijk warm sorrel kitten in het nestje zat, dit had ik niet verwacht in combinatie met blauw, vaak zeggen ze dat de kleur hier bleker van kan gaan worden, maar zeker niet in alle gevallen.  Zo ook hier.  Hoe ouder ze werd hoe duidelijker het werd, ze had ook kleine oorpluimpjes, wat ook zeer leuk is !!  We besloten om haar te testen op PRA cep290 omdat haar vader hier drager van is, is ze vrij dan mocht ze blijven.  Daarbij trok het kitten ook enorm naar mij toe en als er bezoek kwam om naar de kittens te kijken, wou ze haar niet graag laten zien.  Voor mij ook een duidelijk teken dat ze hier graag zou willen blijven, bij ander bezoek had ze dit immers niet.  Na een paar weken kregen we de uitslag en ze was vrij van PRA, dus ze mocht blijven :-).  Eerst hadden we haar Imani genoemd, maar omdat we na veel getwijfel besloten hadden dat ze mocht blijven, hebben we haar Isis genoemd, een naam die ik altijd al graag had gehad voor één van mijn poezen.  En omdat ze zo onweerstaanbaar voor me was, heet ze nu in zijn geheel Nanu-Emuishéré's Irresistible Isis.

Op shows doet ze het ook erg goed, ze heeft al meermaals BIS gehaald.  Als kitten vond ze al die aandacht best leuk, maar ze kon wel geen moment stil zitten.  Als volwassen poes vond ze het helaas steeds minder leuk, niet dat ze bang was of zich ging wegstoppen, maar als ze uit de kooi moest, voelde ik steeds meer dat ze niet op haar gemak was. Het is een poes die niet van drukte houdt en na een fotoshoot elders ontdekten we ook dat ze liever in haar eigen omgeving is, dus dat zal het vast zijn. Ze heeft het tot Int. Ch. geschopt met een mooie afsluiting, op haar laatste show kreeg ze de BIV over de sorrels. Met de prijsuitrekening liet ze ons wel schrikken, want toen Johnny haar op het verhoog zette voor de foto, sprong ze eraf en kroop ze onder het podium, ik ben haar toen achterna gekropen en heb haar gelukkig snel kunnen pakken. Maar het werd hierdoor wel een zeer memorabele afsluiting van haar showcarrière.


Toen Isis 1,5 jaar was, bracht ze een bezoekje aan Over-Nite Sensation's Mate, een mooie wildkleur abessijn variant kater. Het was voor beiden de eerste keer, maar Mate wist van wanten en wist Isis snel voor hem te winnen met resultaat. Op 12 mei 2012 beviel Isis van haar eerste nestje, de bevalling verliep ok, bij de eerste 2 kittens was ze wel wat in paniek, bij het eerste ging ze zelfs lopen, maar daarna verliep het soepeler. Isis ontwikkelde zich als een heel beschermend moedertje, de eerste weken had ze liever dat enkel ik bij het nestje kwam. Daarna, rond dat de kittens 4 weken waren, wou ze het liefst al naar beneden met hen. Eerst wel in een beschermende bench natuurlijk, want ze zijn nog erg klein op 4 weken. 1 van haar kittens Mea Babylonia mag in Duitsland bij cattery de la Lubaya voor nageslacht zorgen. Wil je Isis haar kittens zien, klik hier.

Isis haar tweede nestje was met Lord Avalon Amor Borealis Bourbon 'Boris', een mooie wildkleur somali kater uit Zweedse lijnen. Zodra Isis op haar gemak was, werd ze bij Boris gezet en ze hadden het heel fijn samen. Op 21 maart 2014 beviel Isis van het Q-nestje, 2 kittens werden geboren, een sorrel katertje en een fawn poesje. Het eerste fawn kitten in onze cattery :-) Wil je ze zien, klik hier. Deze bevalling verliep wel anders dan we gewend waren. Toen ik de kattenbak aan het uitscheppen was, moest zij opeens naar de wc, maar in plaats van ontlasting kwam er een slijmprop uit. Waarschijnlijk persdrang, kort daarna verloor ze bloed dus ben ik gelijk met haar naar boven gegaan, waar ze niet lang daarna beviel van het eerste kitten en een uur daarna van het tweede. Ze bleef echter nog een tijdje onrustig, waardoor ik eerst een beetje twijfelde of ze wel klaar was, maar de trigger was Precious. Die achtervolgde ze al een paar dagen en wou ze ook bij de bevalling hebben. Precious is nog een groot kitten, en ze zag haar op dat moment ook als één van haar eigen kittens. Precious begreep er natuurlijk niets van en zag het ook niet zitten om heel de tijd bij Isis te blijven. De eerste dagen schoot de melkproductie hierdoor niet goed op gang, ik moest ook constant bij haar blijven anders verliet ze haar kittens. Ik ben toen begonnen met bijvoeden, maar de kittens werkten hierbij helaas niet goed in mee. Ze wilden niet zuigen aan het flesje en met een spuitje liep er veel naast het bekje :-( . Ze stribbelden ook heel heftig tegen waardoor het alleen maar moeilijker werd. Maar gelukkig schoot de melkproductie na een halve week dan toch goed op gang en veranderden de kleintjes in heerlijke dikkertjes. 1 van de 2 kittens was een beetje lichter aan zijn flanken, ook wel turncoat genoemd, hij had het in zeer lichte mate, dit kan er op duiden dat de kittens het moeilijk hebben gehad in de baarmoeder en kan ook het kleinere kittenaantal verklaren. Bij haar volgende en laatste nestje, zullen we voor zekerheid eerst een AB-kuurtje geven, voor een zo optimaal mogelijke baarmoederomgeving. Qadira Khari, haar fawn dochter uit deze combinatie, mag in Nederland bij cattery Khari de lijnen verder zetten.

Een jaar later waren we door verschillende omstandigheden hard in twijfel of we Isis nog een laatste nestje zouden geven. Uiteindelijk hebben we haar, na met andere fokkers overlegd te hebben, toch laten dekken, maar helaas zonder resultaat. Daarna toch besloten om haar te laten steriliseren.
Na sterilisatie bleek dat haar baarmoeder er niet zo goed uit zag, deze was verdikt, wat ook verklaart waarom ze bij haar laatste nestje maar 2 kittens had en bij haar laatste dekking niet zwanger is geraakt.

Daar Isis helaas steeds meer in conflict raakte met Precious en net als haar moeder ze het erg moeilijk heeft met de drukte van de kinderen, ze blaast naar hen en is helemaal niet op haar gemak als zij er zijn, zagen we in dat het beter voor haar was om haar te herplaatsen. Geen makkelijke beslissing en opdracht, want Isis is nogal hard naar mij gericht en houdt niet van vreemde omgevingen/veranderingen, dus om haar hart te veroveren, moet je er 100% voor gaan en daar is veel tijd en geduld voor nodig.
Maar gelukkig hebben we toch iemand gevonden die dit geduld had en waar ze ook een ander speelkameraadje van hetzelfde ras heeft, een mooie blauwe kater, die later ook vader geworden is van 2 nestjes bij ons. Juist op het goede moment want ik had de moed al bijna verloren. We hadden het namelijk al eerder bij iemand anders geprobeerd en bij mijn neef en dat was helaas geen succes.

 

Hoe is Isis ?

Isis is een hele lieve aanhankelijke poes, ze geeft heel graag liefdesbeetjes, en spint hierbij heerlijk. Als je voorbij haar komt dan miauwt - piept ze zachtjes of soms geeft ze je een zachte tik om te zeggen, hallo, ik zit hier, geef me eens wat aandacht.   Ze komt ook graag bij je zitten, vooral wanneer ik achter de pc zit.
Isis houdt veel van bezoek, zij en Destiny zijn meestal de eerste om het bezoek te begroeten.
Sinds haar sterilisatie vindt ze het leuk om met bv. handdoeken te sleuren en hierbij dan te miauwen alsof het een prooi is. Isis is een prater, als ze aandacht nodig heeft, zal ze dit laten merken door te miauwen.

Verder houdt Isis niet van te drukke of vreemde omgevingen.

Meer info:
 
Isis fotogalerie

Stamboom en testresultaten
Showresultaten

< Top >

© 2010 - 2017 webdesign Marina Van den Dries. All rights reserved.


===