Nanu-Emuishéré's Enchanted Enigma

  

Enigma is de dochter van Alana en Zucchero Gino Tesoro Turco.
Ze komt uit een nestje van 6 sorrels, 3 somali's en 3 abessijn varianten.
Enigma is de eerstgeborene, ik was meteen helemaal weg van haar en haar abessijn variant zusje Eden.
Maar ook de anderen waren helemaal geweldig.  Vooral van karakter zijn ze super !!  Zo ontzettend aanhankelijk en heerlijk ondeugend.
Omdat mama Alana drager is van PKdef en PRA wilden we graag een poesje houden dat vrij was.
En tot onze grote vreugd is Enigma vrij van beiden.  Eden was dit helaas niet.
Als ze beiden vrij waren geweest dan had ik ze denk ik beide gehouden, hihi, als ik manlief kon overtuigen natuurlijk ;-)

Shows doen vindt ze niet zo leuk, als kitten ging het nog redelijk, ze behaalde ook mooie resultaten, maar als volwassen kat voelde ze zich helemaal niet meer op haar gemak, dus blijft ze voortaan thuisAls volwassen poes kreeg Enigma helaas ook last van een soort stress staart en op show is dat natuurlijk ook niet gewenst.

Toen Enigma 1,5 jaar was, bracht ze een bezoekje aan de blauwe kater Ferox Caesius Comitis.
Het duurde een paar dagen voordat ze de kater toeliet om haar te verleiden, zoals haar moeder Alana ook had de eerste keer, maar daarna liet ze haar goed dekken met resultaat.
Op 26 juli 2010 is Enigma bevallen van haar eerste nestje, de bevalling verliep prima, alhoewel ze wel heuze bevallingskreten maakte. Tot onze grote verrassing waren alle kittens sorrel, dit hadden we niet verwacht met een blauwe kater, maar zo zie je maar ;-). Een paar dagen na de bevalling werden wij helaas ziek en tot onze grote schrik en verbazing kregen ook 2 van de kittens en Enigma het buikvirus over.  We hebben direct ingegrepen en de dierenarts kwam langs.  We hebben ze behandeld met synulox, die gelukkig snel aansloeg, de diarree stopte en de kittens groeiden terug.  Ze waren heel wat afgevallen en ik heb echt gevreesd om hun leven.  Gelukkig waren het stuk voor stuk vechters en zijn ze blijven drinken bij Enigma zodat ze niet uitdroogden.  Daarna zat de groei er terug goed in, en zijn ze allemaal flinke ondeugende kittens geworden.  1 kitten blijft zelfs 'Isis', we waren dit oorspronkelijk niet van plan, misschien wel als er een blauw poesje bij zat, maar na lang getwijfel, hebben we besloten dat ze mocht blijven.  Om dit nestje te zien, klik hier.
 

Haar tweede nestje was ongeveer gelijktijdig met dat van Destiny, dit hadden we speciaal gedaan omdat Destiny bloedgroep B heeft en daar dit mogelijk voor problemen kon zorgen bij haar kittens zou Enigma de kittens van Destiny tijdelijk kunnen overnemen.  Destiny heeft echter geen hulp nodig gehad, maar Enigma dacht hier anders over, want ze ging steeds met de kittens van Destiny aan de haal zodat het leek alsof ze 7 kittens had.  Om de duur hebben we haar met haar kittens tijdelijk in een gesloten kittenren gezet (natuurlijk lieten we haar er regelmatig eens uit), omdat Destiny anders de kans niet kreeg om bij haar kittens te zijn.  Toen de kittens rond de 4 weken waren en ze al goed begonnen rond te lopen, deelden beide moeders hun kittens, heel vertederend.  Om haar tweede nestje te zien, klik hier. Enigma is echt een supermoeder, ze blijft steeds bij haar kittens en bemoederd ze tot ze vertrekken naar hun nieuwe huisje.  Na haar tweede nestje hebben we bij haar ook een suprelorin implantaat laten zetten, zodat haar hormonen voor ruim een jaar op rust komen.   Echter ruim een half jaar later hebben we haar toch laten steriliseren omdat ze naar ander personeel ging verhuizen, zie onder.

Helaas begon Enigma zich nadat haar tweede nestje de deur uit was overmatig te verzorgen, ze likte heel haar buik, billen en achterkant van haar poten kaal. We hoopten dat dit iets van voorbije aard ging zijn, want we hadden tenslotte ook juist een baby erbij gekregen, maar helaas het verzorgen werd enkel erger ... We gingen meer op haar gedrag letten en merkten op dat ze snel gestresseerd was bij teveel lawaai of drukte, ze begon dan te grommen of dook weg.
We stonden voor een hele moeilijke beslissing, we twijfelden heel hard, want ze is een schat van een poes en eigen fokje, maar de drukte in huis (kleine kinderen) zal nog niet 1,2,3 van de baan zijn. Hoe moeilijk het ook voor ons was, om haar terug gelukkig te zien, moesten we een nieuwe rustigere thuis voor haar zoeken.
Het personeel van Forest die bij ons reeds op de wachtlijst stond voor een kitten, besloot om haar, ipv een kitten, een nieuwe thuis te geven. Hier waren we natuurlijk ontzettend blij mee, want dan wisten we zeker dat ze een goede thuis ging krijgen. Tussen Forest en Enigma werd het eigenlijk een reunie, want het E- en F-nestje zijn destijds rond dezelfde tijd (1 maand verschil) geboren ;-)
  

Hoe is Enigma ?

Enigma is een heerlijk poesje, ze geeft graag liefdesbeetjes, en komt graag bij je zitten.  Ze praat ook terug als je tegen haar praat.  Als er bezoek is, laat ze goed merken dat ze een heerlijk knuffelbeestje is.
Enigma is een speelse poes, ze apporteert graag muisjes, ze komt ze soms zelfs in je handen leggen en 's nachts word ik weleens wakker van een muis in mijn nek. Als ze heel graag wil spelen dan miauwt ze en terwijl kijkt ze je heel smekend aan:-)  Haar lievelingsspeeltjes zijn van die gekleurde rammelmuisjes of natuurlijk de dragonfly  of een pluimstok.
Ze springt graag op onze hoogste kast waar ze een rustig slaapplekje gevonden heeft, maar ligt ook graag
op de krabpaal of op het verschoningskussen van de baby.

Enigma is een echte rauw vlees fan, kvv eet ze zonder problemen op, maar ook kippennekjes e.d. gaan er met gemak in.  Ze kan soms wel een hele tijd met zo'n nekje in haar bek rondlopen en terwijl miauwen alsof ze het zelf heeft gevangen :-).

Enigma kan wel enorm hebberig zijn met eten, eet soms erg gulzig haar eten op en probeert dan van de andere katten te stelen. Als ze dan aan het eten is, en er komt een andere kat in de buurt dan gromt ze om te zeggen, "dit is wel MIJN eten, hè".