Home | Introductie | KattenFotogalerieKittens | Rasinfo | Fun | SitemapLinks | Gastenboek | Contact | like us on facebook
 

Nanu-Emuishéré Anubis

   

Anubis is onze sorrel somali kater. Hij is bij ons geboren op 4 april 2005 uit onze Ninna en Aramis

Anubis komt uit ons eerste nestje en is uitgegroeid tot de grootste van dat nest, op 12 weken woog hij reeds 1 kg 815 g.  Hij is samen met zijn broertje Armani en zusjes Alana en Aïsha met de hand grootgebracht.  Hiermede waren we aan al de kittens erg gehecht, het was zeer moeilijk om te beslissen wie er bleef.  Na goed nagedacht te hebben besloten we dat het het best was een poesje aan te houden, dit werd Alana

Anubis vond een huisje bij vrienden die we hebben leren kennen via een kattenforum, ook hebben we een keertje samen met hen geshowd in Goes.  We vonden het erg fijn dat hij bij hen ging wonen, want zo konden we hem nog regelmatig zien.  Daar noemde hij Astic omdat ze reeds een Anubis hadden en de naam Astic de internet nicknaam van zijn baasje is.

De eerste maand ging alles super en daar waren we erg blij om, maar daarna begon het mis te lopen.  De volwassen dieren keerden zich tegen hem en Anubis werd steeds ongelukkiger met deze situatie.  Het was voor de mensen erg verdrietig om dit zo te zien en na samen overleg besloten we dat het best was dat we hem terug kwamen ophalen.  Het afscheid was emotioneel, daar ze al erg aan hem gehecht waren, maar helaas mocht het niet zijn. 

Mijn moeder, zie onder, intussen ook helemaal gek van dit ras, bood toen aan om hem een nieuwe thuis te geven, dit vonden we natuurlijk ideaal, omdat we dan zeker weten dat hij een goede thuis heeft en we hem dan bijna dagelijks kunnen zien en dus mee zien opgroeien.  Hier noemt hij terug Anubis.  Gelukkig was hij direct thuis en is nog steeds dezelfde lieve knuffelbeer, die we toch wel erg gemist hadden.  Omdat mijn moeder geen katten had en Anubis geen kat is die zonder speelkameraadjes kan, hebben we een castraat zijn vader Aramis, ook bij mijn moeder geplaatst, daar klikte het uitstekend mee. Later is Armani er ook nog bijgekomen.

We kunnen in Anubis veel kenmerken zien van zowel Ninna als Aramis, ook in karakter, zo heeft hij het ontzettende aanhankelijke van Ninna en de grote speelsheid van zijn vader Aramis.  

Al snel werd duidelijk dat hij een grote jongen ging worden, hij groeide zo over zijn vader heen.  Nu is hij met zijn 5 - 6 kg de grootste van de hoop.

Op 16 juni 2006 is Anubis vader geworden van 3 kittens, klik hier om ze te zien.  
Intussen is hij een gezellige je-weet-wel kater geworden.  Sinds hij gecastreerd is, ontwikkeld zijn vacht zich echt prachtig, vooral zijn kraag vinden we geweldig worden, we noemen hem al ons miniatuur leeuwke.

Met Anubis zijn we 3 keer gaan showen, hij vond het eigenlijk maar niks, dus blijft hij voortaan thuis.

Na de dood van Aramis kreeg Anubis dezelfde symptomen als zijn vader, we wisten dus al snel hoe laat het was, Anubis had ook een chronische eosinofiele enteritis, we hebben net als bij Aramis verschillende dingen geprobeerd om hem op te lappen, dieetvoeding, cortisone, Finidiar, ... tot zelfs colloïdaal Zilver, maar niets hielp en hij werd steeds zieker. Op 20 september 2014 hebben we hem tot onze grote spijt moeten laten gaan, hij was op ...

  

  

Hoe is Anubis ?

Anubis is een vreselijk actief en super aanhankelijk manneke. Hij wilt altijd wel knuffelen en spelen, is erg nieuwsgierig naar alles en laat zich graag horen.    Hij ligt erg graag op onze schoot, of dichtbij je.  Je kan je dan verwachten aan een enorme knuffelpartij met veel gespin, kopjes geven en buikengekroel. 
Hij verstopt graag zijn kopje in je handpalm, maar dat is iets wat zijn nestgenoten ook graag doen.
Als hij met een andere kat knuffelt, houdt hij diegene stevig vast met zijn pootjes eromheen, echt heel lief om te zien.  Verder houdt Anubis veel van mensen en deinst er niet voor terug om meteen op hun schoot te springen of je haar helemaal onder behandeling te nemen, ook met kinderen kan hij goed opschieten.  
Anubis kan niet zonder je, als hij weet dat je in de kamer ernaast bent en hij kan niet binnen dan begint hij aan de deur te krabben en klagend te miauwen.


  

Ga naar:

Anubis fotogallery
Stamboom
Dekkingen
Showresultaten