Nanu-Emuishéré Armani

   

 

 

 

Armani 7 wekenArmani is onze blauwe somali kater. Hij is bij ons geboren op 4 april 2005 uit onze Ninna en Aramis
Armani
komt uit ons eerste nestje en is samen met zijn broertje Anubis en zusjes Alana en Aïsha met de hand grootgebracht.  Hiermede waren we aan al de kittens erg gehecht, het was zeer moeilijk om te beslissen wie er bleef.  Na goed nagedacht te hebben besloten we dat het het best was een poesje aan te houden, dit werd Alana

Armani is echter altijd speciaal voor ons geweest, als hij geen kater was, hadden we hem geeneens weggedaan. Maar omdat je als fokker niet alles kan aanhouden en we ook met Alana een speciale band hadden, leek het ons het best om voor hem een baasje te zoeken.  Al hebben we het hier lange tijd moeilijk mee gehad.

Maar alsof het zo moest zijn, is Armani toch bij ons teruggekomen.  Al van het begin waren er problemen in zijn nieuwe woonplaats, zo erg dat we herplaatsing voorstelden, maar hier werd niet op in gegaan.
Omdat we deze situatie niet vertrouwden zijn we in januari 2006 nog op bezoek geweest, en opeens was alles ok en men wou zelfs nog een somali bij van ons ???

Omdat mijn vriendin Corina, helaas intussen overleden, zo blij was dat deze knapperd terug bij ons is komen wonen, kregen we deze mooie bewerking van haar :-)))Dit heeft niet lang geduurd, één week na zijn eerste verjaardag kregen we een mailtje dat ze het toch niet meer kon uithouden en hem wou herplaatsen.  We zijn hem toen direct gaan halen omdat we niet wilden dat hij in verkeerde handen zou vallen en we graag zelf een overzicht krijgen waar onze fokjes geplaatst zijn. 

Armani is heel de weg van Den Haag naar Schoten stil geweest, hij liet geen kick, dit is best uitzonderlijk, want met de meeste katten krijg je juist een heus concert bij zo'n reis.

Na ophaling zijn we een aantal dingen te weten gekomen: o.a. dat ze hem vrij liet buitenlopen en dat hij juist voor zijn vertrek 2 geslaagde dekkingen heeft verricht, 1 bij een fawn somali poes, die na de opvoeding van haar kittens ook het huis uit moest (woont gelukkig weer veilig en wel bij haar fokkers) en 1 kruisingnestje met een nebelung.  We zijn hier natuurlijk niet van op de hoogte gehouden omdat Armani niet als fokkater was verkocht.

Als u toevallig een kitten hebt met Armani als vader, mag u altijd contact met ons opnemen, het lijkt ons leuk om meer informatie over zijn kinderen te mogen vernemen.  

Armani was direct thuis en al snel werd er besloten dat de schat mocht blijven.  

Voor we tot deze beslissing over konden gaan, moest hij uit voorzorg worden getest op felv en fiv, ziektes die hij eventueel had kunnen oplopen door o.a. als open kater vrij buiten te lopen en de 2 dekkingen  >:( .
Voor deze ziektes gold er een incubatietijd van een maand, dus mocht hij zolang niet in de groep.  Dit was wel moeilijk, maar we slaagden erin om zowel de poezen als hem evenveel aandacht te geven.  Gelukkig ging de maand redelijk snel vooruit en werd hij vrij bevonden voor felv en fiv.  Armani is dus een blijvertje.
Op PKdef hebben we hem ook laten testen, omdat zijn vader hier drager van is en hij dus mogelijk ook een drager kan zijn.  Dit was hij inderdaad, maar gelukkig kwam, na navraag, de fawn somali poes die hij gedekt had uit PKdef vrije ouders, dus de kittens kunnen hooguit drager zijn, dit is echt een opluchting. 

Wat ons ook meteen opviel aan Armani is zijn prachtige pluimstaart, echt een staart om trots op te zijn !! Die staart heeft hij van zijn mams Ninna, wel is die van Armani nog veel voller en langer, voor de rest is hij van uiterlijk helemaal zijn vader Aramis,enkel de kleur en vachtlengte zijn verschillend.  

armani in zijn wintervachtHet duurde wel even voor Armani terug aanvaard werd in de groep, vooral zijn zus (hoogste in rang) en Bastet (toen zwanger) waren niet met hem gediend.  Maar gelukkig trok dit gedrag bij en werd hij aanvaard.  Helaas bleek dat hij het een beetje TE goed kon vinden met de poezen, hij wou ze steeds dekken, ook al waren ze niet krols.  Intussen was hij al wel een tijdje gecastreerd, maar we vonden dit toch geen aangenaam gedrag.
Om deze reden, woont hij nu bij mijn moeder, waar ook zijn vader Aramis en broer Anubis wonen.  Hij kan het uitstekend met ze vinden, dat maakt ons enorm blij.

Omdat we nieuwsgierig waren wat een keurmeester van Armani vond, zijn we op 2-jarige leeftijd met Armani eens een keertje gaan showen.  onder toezicht genieten van het zonnetjeDit vond hij echter niks en was erg humeurig, zelfs thuis moest hij toch zeker een dag van niemand weten.  Het is dus duidelijk dat het showen bij deze eerste keer blijft.
Hij deed het nochtans best goed op show, de keurmeester gaf hem zelfs een prijs omdat ze hem zo bijzonder vond, wel heeft hij een beetje te veel wit - zilver in de ondervacht wat wel wat minder is.
Verder heeft hij nu als castraat wel de neiging om vlug aan te komen jammer genoeg.

Armani heeft jarenlang gelukkig bij mijn moeder gewoond, die 2 hingen erg aan elkaar.
Helaas kreeg hij in 2017 een tumor onder zijn kin, dit hebben we succesvol door de dierenarts kunnen laten verwijderen.
Ruim een jaar later kwam deze tummor helaas terug, maar dit keer onder zijn tong, dit was onoperabel. In 2019 werd hij hier steeds zieker van, rond zijn verjaardag wisten we dat we 1 van de dagen een hele moeilijke beslissing moesten maken, maar deze beslissing heeft Armani uit mijn moeders handen genomen. Hij is buiten geglipt, dit doet hij wel meer, maar hij blijft altijd in de buurt, deed nooit een poging om uit de tuin te gaan, maar deze keer is hij niet meer teruggekeerd. Omdat het al zo slecht met hem ging, vermoeden we dat hij zich ergens verstopt heeft om te sterven. Helaas hebben we hem tot hiertoe nog niet teruggevonden, en ook geen bericht van de buren. We zullen je missen Armani, hopelijk heb je nu geen pijn meer, want op het laatste was je niet meer de vrolijke kater die we kenden :'(
Je bent nu terug bij je broer en vader met wie je het zo goed kon vinden xxx

 

 

Leuk Weetje

Armani staat in de Ticked jaargang 19 nummer 1  op o.a. de voorpagina
Armani ticked  

 

    
Hoe is Armani ?

samen met zijn broer AnubisArmani is een knuffelaar eerste klas en houdt ervan om veel opgepakt te worden. Hij kruipt dan helemaal op je en duwt zijn kopje tegen je kin.  Als hij een knuffel wilt, dan achtervolgt hij je tot hij zijn zin krijgt ;-)
Armani speelt en knuffelt vooral graag met zijn broer Anubis (zie links), die 2 zijn echt 2 handen op één buik.  Ook is hij een grote kittenvriend, de kittens van Bastet waren gek van hem.

   

 

Ga naar:

Armani's fotogallery

Armani's stamboom

Showresultaten