Aramis 1 maandNa de dood van Diva begonnen we stilaan terug te verlangen naar een abessijntje.  Het zou dit keer een katertje worden, zodat we geen vergelijkingen zouden kunnen maken  + een eigen dekkater zou voor Ninna beter zijn daar zij moeilijk krols werd.   Omdat we met somali's willen fokken, gingen we op zoek naar een abessijn variant (een abessijn die het langhaar gen onzichtbaar (genetisch) bij zich draagt).  Zo kwam ik op de site van cattery Castlemania, daar zag ik een pasgeboren nestje staan, werd helemaal verliefd en kon het natuurlijk niet laten om te mailen. Al vlug kreeg ik antwoord, we kregen goed e-mail contact met de fokkers.  Alles werd goed uitgelegd, en ze waren heel eerlijk.  We kregen hierdoor een zeer goede indruk van ze. Eerst hadden we keuze tussen 2 katertjes, maar spijtig genoeg werden de kittens toen ze ca twee weken oud waren ziek en het poesje dat ze zelf wilden houden stierf.  Ze besloten toen om een katertje aan te houden.  Hier namen we vrede mee en hoopten dat het katertje (Porthos) dat nog vrij was ook geschikt was voor de fok. 

We spraken af op 4 juli.  Het was een hele rit en we waren een beetje verkeerd gereden, maar uiteindelijk zijn we er geraakt.  We hadden een gezellig gesprek van ongeveer 4 uur, het viel erg goed mee !!  De katertjes zijn echte schatjes, ze kwamen al echt op je schoot liggen, en likken graag je handen af. Ik kon ze bijna niet uiteen houden, ze leken zo hard op elkaar. Maar de fokkers hadden hier geen problemen mee. We hebben veel katten gezien, één donkere maine coon, die bovenop de grote paal zat, de mooie mama, de grootmoeder (een prachtige variant), haar broer (een grote somalikater), Aramis halfzusje en nog een andere wildkleur somali, die al lekker snurkend op de vensterbank lag.  Ook een 10 maanden oude tervuurse herdershond was aanwezig, een erg lief beestje dat af en toe gedag kwam zeggen. Een paar weken na ons bezoek kregen we een mailtje van de fokkers dat het niet zo goed met Porthos ging, hij begint erg veel pootstrepen te ontwikkelen en ook zijn vachtkleur is niet zo goed ontwikkeld. Verder is er iets met zijn rechter neusgat aan de hand. Een paar keer per dag niest hij en om de zoveel dagen (2-3) komt er dan een prop slijm uit.  Men wist niet zo goed wat er met hem aan de hand was en of het op te lossen was. Nu hadden de mensen die de 2 andere katertjes hadden gereserveerd de kittens afgezegd wegens ontslag op het werk en dus hadden we weer keuze tussen 3 katertjes.  De fokkers raadden Aramis aan, omdat hij dus geen problemen met zijn neus heeft en verder is zijn kleur beter, heeft hij een mooiere staart en is hij vrij van strepen op poot en hals geworden.  Nadeel ten opzichte van Porthos is dat zijn koptype slechter is: oren staan iets te recht en hij heeft een beetje pinch.

We stonden nu voor een dilemma, want we hadden ons al gefixeerd op Porthos,  maar na goed nagedacht te hebben, zagen we in dat het beter was om voor Aramis te kiezen.  Op zondag 8 augustus kwamen ze hem brengen.   

 

  

Aramis komst en opgroeiing

Eerste kennismaking Aramis & LaraTussen 15.30 en 16 uur arriveerden de fokkers met kleine Aramis en zijn tot 18.15 uur gebleven. We hebben gezellig gebabbeld en Lara zorgde voor de show, ze was lekker speels en liep heen en weer met de pluimenstok in haar bekje.  Ze was ook direct geïnteresseerd in Aramis en al vlug werden ze de beste vriendjes. Ninna is stiller en kijkt de kat uit de boom. Maar eigenlijk is er nog niet veel gebrom te horen, wel af en toe een blaasje  Maar Aramis laat zich niet doen hoor, als antwoord daarop begint hij heel lief te miauwen en biedt zijn kopje aan.  Verder was hij volop bezig met de boel te verkennen en wil graag bij mij in de buurt zijn.  Na een kleine week klikte het ook met Ninna en sindsdien waren ze onafscheidelijk, constant knuffelen, elkaar aflikken, ...  Op een bepaald moment begon hij zelfs bij haar te zuigen.  Hij ging zo in op de aandacht van de 2 dames dat hij bijna niet meer naar ons kwam, dat vonden we best wel jammer, maar na zijn castratie verbeterde dit gelukkig. Hij was er dan ook al vlug bij, hij is bv. op 4 maanden al een keer op Ninna gaan zitten terwijl hij in haar nekvel beet.  Hij is natuurlijk niet geslaagd in zijn opzet, want hij kon immers overal nog niet goed aan. Op eenjarige leeftijd werd hij vader van 6 wolkjes van kittens, helaas zijn hier 2 van gestorven, wil je ze zien, klik hier.    Aramis gaat nu als ex-kater door het leven.  Hij begon te sproeien en heel de dag te roepen naar poezen, hij probeerde ook alles wat rondliep te dekken.  Deze situatie was zowel voor hem als ons niet meer te houden.  Sinds hij gecastreerd is, is dit gedrag gelukkig verdwenen, hij wordt zelfs steeds aanhankelijker.

Eind augustus 2005 kregen we bericht dat het niet zo goed ging met Anubis in zijn nieuwe thuis, we zijn hem toen terug gaan ophalen en mijn moeder bood aan om zijn nieuw personeel te worden. Omdat mijn moeder geen andere katten meer had en het beter voor Anubis was dat hij niet alleen was, ging Aramis bij hem wonen. Een half jaar later kwam ook nog zijn andere zoon 'Armani' het tweetal versterken. Daar liep het ook niet goed in zijn nieuwe thuis :-(

Aramis hier nog in blakende gezondheidJaren ging het goed met de 3 musketiers, maar rond zijn 6-7 jaar kreeg Aramis opeens last van hevige diarree, we zijn toen eerst met ontwormingen, antibiotica e.d. begonnen, daarna met bloedonderzoeken, ontlastingsonderzoek, maar daar kwam niets uit. Uiteindelijk ten einde raad een darmbiopsie laten doen, waaruit bleek dat hij een chronische eosinofiele enteritis had, een chronische darmontsteking vergelijkbaar met de ziekte van crohn bij mensen. Hiervoor moest hij cortisone nemen in combinatie met de dieetvoeding Royal Canin Gastro Intestinal.
Eindelijk werkte iets en ging het beter, maar ongeveer een jaar later herviel hij weer :-(.
Even hebben we eraan gedacht dat het misschien beter zou gaan bij iemand anders waar hij de volledige aandacht kon krijgen, en hij ook de kans niet kon krijgen om razendsnel eten te stelen van de andere katten (zij hadden wel een hele tijd mee op het dieetvoer gestaan, maar op de lange duur is dit niet goed voor een gezonde kat, Armani kreeg er al constipatie van), maar na overleg met verschillende mensen zagen we in dat dit waarschijnlijk wishful thinking was...
Naarmate de maanden verstreken hoe meer we hem zichtbaar zagen aftakelen (graadmager, niets meer binnen kunnen houden - hij liet een spoor van diarree achter waar hij maar ging, slechte vacht, ontstoken tandvlees, ...), niets hielp ..., tot we uiteindelijk de beslissing hebben genomen om hem te laten gaan. Ik vond deze beslissing echt vreselijk, maar voor Aramis was dit het beste ...
Nu heeft hij geen pijn meer ... Rust zacht lieve man xxx

 

Hoe was Aramis ?

Aramis was een lieve vent die graag babbelde, hij wist soms hele verhalen te vertellen als hij iets door het raam had gezien, als hij honger had, wou knuffelen  ... en zelfs als hij naar de bak moest of was geweest. In het begin was hij bang van zijn eigen spiegelbeeld, hij zette dan zijn rugje heel hoog op en had een dikke staart, dan liep hij stilletjes achteruit tot hij zijn spiegelbeeld niet meer zag.

Met deze foto hebben gewonnen met de SAN, de prijs was een mooie canvas van deze foto :-)Aramis hield er niet van als je hem oppaktte om te knuffelen, hij kwam liever zelf naar je toe als hij er zin in had.  Hij gaf hierbij harde koppen en trappelde hierbij heel vlug. Hij hield er van om onder een deken te kruipen, dus als je hem niet vond, zat hij wel ergens onder. 

Hij was verzot van een stok met pluimen, hij ging dan helemaal door het lint, niets zou hem stoppen om die stok te pakken.  Ook in eten was hij zeer fanatiek, als hij het rook, deed hij alles om erbij te komen. Verder hield Aramis er van om gewassen te worden door de andere katten, hij bood zijn kopje dan aan en wie kon daar nou aan weerstaan.

Aramis schrok nogal snel en hield niet van teveel drukte. Bezoek was dan ook niet zijn ding, daarom gingen we ook niet meer met hem naar een show.  Wat best wel jammer was, want hij was prachtig. 

  

 

 

Ga naar

Stamboom

Aramis Fotogallery

Showresultaten

Dekkingen

 

 


 

©2004 - 2014 Van den Dries Marina. All rights reserved.