Home | Introductie | KattenFotogalerieKittens | Rasinfo | Fun | SitemapLinks | Gastenboek | Contact | like us on facebook
 

  

  

INT. CH. & INT. PR. Ninna van't Kattenkabinet

Totaal onverwachts kwam deze lieverd op mijn pad.  Ik zag volgende advertentie staan:

Helaas ga ik stoppen met mijn hobby door te drukke werkzaamheden en tijdgebrek . Daardoor zoek ik een nieuw baasje voor mijn katten . Het zijn 1 poes kleur sorrel ze is kampioen (staat rechts boven op foto) is 2 jaar, prijs 350 euro.  1 poes wildkleur (staat links boven) 1 jaar, heeft uitmuntend gehaald met jeugdklasse, prijs 400 euro.  1 kater kleur blauw 1 jaar (staat onder) heeft uitmuntend gehaald en best in show in de jeugdklasse prijs 400 euro. Alle katten zijn met stamboom en zijn nog open.  Het zijn moeder dochter en zoon .

Eerst waren we niet van plan om erop te reageren, maar iets in me trok me er steeds terug naar toe, ook al was de prijs een beetje aan de hoge kant voor een volwassen kat, toch mailde ik.
Tot mijn grote vreugde kreeg ik vlug antwoord:
de wat hogere prijs was om handelaren te weren. En als we echt interesse hebben, worden we het met de prijs wel eens.  Dus geheel onverwacht gingen we op weg naar onze nieuwe aanwinst.  

Op 14 februari 'valentijn' hadden we afgesproken.  Ik was een hele tijd erg zenuwachtig en had het er benauwd van. We hadden een goede routebeschrijving gekregen en vonden onze bestemming gemakkelijk. Het eerste wat we zagen, was een grote St-Bernardhond, die ons voor de poort kwam begroeten.  Men was ook druk aan verbouwingswerken bezig, zagen we.  Toen we binnenkwamen, viel ons oog direct op Ninna met haar prachtige groene ogen, op slag was ik verliefd op haar.  Bleef maar naar haar kijken.  Ninna was maar aan het kopjes geven en Jamaica, haar wildkleur dochter, was aan het miauwen, beiden stonden krols volgens de mevrouw.  Eerst waren we van plan om enkel Ninna te adopteren, maar uiteindelijk gingen we met 2 poezen naar huis.   Jamai, de zoon hebben we ook gezien en was ook best mooi, hij had een blauwe kleur, de kleur van hun vader. 

De eerste dagen waren natuurlijk nog erg onwennig.  Jamaica verstopte zich onder de zetel en was erg angstig, Ninna bekeek alles al mokkend vanuit de krabpaal.  

Al vlug ontdekten we dat beide katten nogal een opgezette buik en platte ontlasting hadden met bloed en slijm erbij, dit bleek een dikke darmontsteking te zijn.  Verder was hun conditie niet alles en vachtproblemen, verkoudheid staken de kop op, maar we hebben ze gelukkig weer helemaal gezond gekregen met veel liefde, medicatie, een goede verzorging en een goed voer zonder granen en chemische brolDoor de slechte darmconditie heeft Ninna wel een slechte gewoonte overgehouden, Ninna een maand bij onsdie ze al van het begin dat ze hier is heeft.Ze doet haar ontlasting namelijk vaak naast de bak, ongeacht of deze nu net schoongemaakt is of niet. Sommige periodes doet ze het dan weer niet. Waarschijnlijk associeert ze de kattenbak met de pijn in het verleden. Het is natuurlijk niet zo leuk dat ze dit doet, maar dat nemen we erbij.

Lara was de eerste dagen erg nieuwsgierig naar de nieuwelingen en sloop hen heel de tijd achterna, en dan ging ze vlug aan hun achterste ruiken :D , om daarna snel weg te rennen.  Al vlug had ze geen problemen meer met hen.  Diva had het wat moeilijker met aanvaarden, ze speelt graag een machtsspelletje, ze kijkt de andere dan de hele tijd aan en als die dan wegloopt, zit ze die achterna.

Ninna ontwikkelde zich al vlug als een echte kroelmachine :))  Ze heeft echt een super karakter.

Maar jammer genoeg ontwikkelde haar dochter Jamaica erg dominant gedrag, zoals zich overal ontlasten, eten vreselijk snel opschrokken zodat de anderen niets hadden, de andere poezen bv. van je schoot of zetel, ... afduwen en aanvallen, zelfs in hun slaap en tot bloedens toe.  Hierdoor moesten we inzien dat dit zo niet langer meer kon verder gaan en uiteindelijk hebben we besloten om haar te herplaatsen.  Het is nooit onze bedoeling geweest om een kat weg te doen.  Maar helaas zijn er ook situaties waarvan je moet ondervinden dat het zo niet langer meer gaat, je moet dan handelen wat het beste is voor de kat zelf.    

Toen Diva stierf is Ninna een grote steun geweest, zij heeft mij erg geholpen met het verwerkingsproces, zie foto hiernaast.  Nu nog voelt zij direct als er iets scheelt en komt dan bij je zitten om je te troosten.

Toen Ninna hier één jaar was, is zij gedekt door Aramis en beviel van 6 wolkjes van kittens .  De bevalling ging prima, maar het melk geven niet, ze kreeg een hardnekkige mastitis waardoor 2 kittens gestorven zijn, de overige kittens zijn met de hand groot gebracht.  Volgens onze dierenarts zou dit bij een eventuele volgende zwangerschap kunnen terugkeren.  Omdat ze hier zo ziek van is geweest, wilden we dit absoluut niet meer en hebben we haar laten helpen.    Haar dochter Alana hebben we gehouden als haar opvolgster, later zijn ook Armani en Anubis teruggekomen, zij wonen bij mijn moeder. 
Wil je haar kittens zien, klik dan hier.

Ninna ging af en toe mee naar een show, ze behaalde hier meermaals een speciale prijs en BIS.  We zijn trots op haar.  Maar we nemen haar nu wel niet meer mee naar show, we merken dat ze het niet altijd meer zo graag doet en ze heeft nu ook een leeftijd bereikt dat ze haar rust verdient ;-) . Haar nakomelingen nemen het nu van haar over.

 

   

  

Hoe is Ninna ?

NinnaNinna is een enorm lieve poes, 's nachts ligt zij graag heel dicht bij me, boven mijn hoofd of op mijn borst, hierbij spint ze, je ziet haar zichtbaar genieten.  Als ze bovenaan je hoofd ligt, krijg je soms wel haar staart in je gezicht, hihi.   

Ninna knuffelt erg graag, vaak pakt ze je vast met de pootjes op beide schouders, gaat dan haar snuitje afvegen tegen je gezicht en heel hard kopjes geven, ze kijkt je dan ook heel verliefd aan. 

Als ik aan de pc zit, komt ze ook dikwijls af om voor je toetsenbord te gaan liggen of op je schoot en maar kopjes geven.

Ze doet ook graag aan verzorging, ze likt dan in je haren en soms zelfs in je oor.  Dit doet ze ook bij de andere katten, echt een lief, zacht moedertje. 
Als ze een kat of kitten hoort miauwen op tv of bij ons dan gaat ze overal liggen zoeken waar het geluid vandaan komt.

Als je aan het eten bent , gaat ze in de buurt zitten met haar pootjes overeen en ze legt haar kopje dan zo lief scheef, precies om te zeggen: "En ik dan, krijg ik niets?" (zie foto hiernaast)

Vaak zit ze lekker te rollebollen, dit doet ze vooral op bed of een handdoek of tafellaken.  Als ze in de kattenbak zit dan WEET je het, want ze gaat nogal hevig te keer met het ondergraven .  

Ze kan heel goed springen en durft zonder aarzelen ergens af te springen, ze is hierin erg zeker van zichzelf.

Ninna is niet echt speels, maar af en toe krijgt ze eens een speelse bui.  Dat is wel schrikken omdat je dit van haar niet verwacht.  Maar hoe ouder ze wordt hoe speelser ze lijkt te worden, ze is nu bv. gek van grote speelgoedmuizen, zie foto hiernaast, of sokken, t-shirts, e.d. van de kinderen enz... Ze brengt deze in haar bek naar je toe en begint dan luidkeels te miauwen om te zeggen: "Kijk eens wat ik gevangen heb".  Ze doet dit tegenwoordig vooral als ik 'uit het zicht ben', zoals ook midden in de nacht :o. Dit zelfde gedrag heeft ze ook met een echte prooi, spinnekoppen bv. , als ze er eentje vindt, vangt ze die in haar mond en laat ze dan elders vrij om dan luidkeels te miauwen zodat de andere katten deze dan kunnen doden. 

  

  

  

 

 

Ga naar

Ninna's Fotogalerie
Stamboom

Showresultaten
 
Nesten


 

©2004 - 2014 Van den Dries Marina. All rights reserved.