Nosy Goblin's Bastet

Hallo allemaal,

dit is onze Duitse prinses, genaamd Bastet en is een halfzusje van Lara

   

Hoe is ze in ons leven gekomen ?

Toen we Lara kochten, waren we in no time helemaal verliefd op haar,  ze heeft een heerlijk speels en eigenwijs karaktertje, daarnaast heeft ze een prachtige warme kleur met een mooie ticking.  Omdat we zo onder de indruk van haar waren, wilden we graag een nestje met haar. Helaas bleek Lara onderbijt te hebben, dus mocht zij nooit mama worden.   We besloten dan om op zoek te gaan naar een soortgelijk poesje.  Omdat we de vader van Lara “EC. Nazeer of Kimberly’s Castle” zo mooi vonden, zou het terug een dochter van hem worden.  De plannen waren om Ninna door hem te laten dekken, en uit dat nest dan een poesje te houden, maar helaas zij werd maar niet krols, dus was dat ook geen optie.  We lieten het dan maar even zo, totdat de fokker van Nazeer ons vertelde dat hij recent gecastreerd zou worden.  Zij gaf ons vervolgens enkele adressen door van de laatste dames die hij nog gedekt had of zou dekken.  Zo kwam ik in contact met cattery Of Red Pepper, hun poes was hoogzwanger en zou binnen enkele weken gaan bevallen. Ik werd op de hoogte gehouden.  Toen Hazel (de poes) bevallen was, waren we vol vreugde toen er ook een poesje was geboren.  Onze vreugde was echter van korte duur want het poesje stierf.  Zowel wij als vanzelfsprekend de fokster waren zeer verdrietig.   Maar de fokster had nog hoop voor ons, een vriendin van haar, die een dochter van Hazel bezat, Joëlle genaamd, was ook gedekt door Nazeer.  Misschien dat zij ons zo gewenst poesje op de wereld zou zetten.  Dus zo kwam ik in contact met Stefanie Eckermann van cattery Nosy Goblin's, een zeer vriendelijke dame waar we al vlug een leuk emailcontact mee kregen, ook al was mijn Duits niet zo denderend.

Op 13 februari 2005 was het dan zover Joelle beviel van 3 prachtige kittens, 2 poesjes en 1 kater, dus nu hadden we keuze tussen twee lieve poesjes !!

Toen de kittens 6 weken waren mochten we op bezoek komen. Na een flinke reis van 6 à 7 uur (waren ook nog een stuk verkeerd gereden) kwamen we in Bad Nenndorf aan.  We werden erg vriendelijk ontvangen en waren erg onder de indruk.  De katten kwamen duidelijk niks te kort, ze zagen er prachtig uit, hadden verschillende mandjes, vele speeltjes en verscheidene grote krabpalen.  We werden geleid naar de slaapkamer waar de 3 kleine schatjes rond huppelden, wat waren ze lief en zacht.  Al de katjes kwamen gedag zeggen, we moesten nu kiezen tussen Bastet en haar zusje Bashira.  Ik vond het best wel moeilijk, want ik vond ze allemaal echt vreselijk aandoenlijk.  Maar vooral Bastet viel ons steeds op, ze had echt een prachtige uitstraling en kwam al lekker spelen, vooral mijn handtas vond ze interessant, sprong lekker op Johnny's rug en klom op mijn broekspijp omhoog, echt een heerlijke meid.  Dus Bastet werd het :)))

Na een paar lange maanden wachten, mochten we haar op 29 mei 2005 gaan ophalen.  Deze keer ging de heen en terug reis veel beter, we waren er in 4 uur.  Rond de middag waren we er dus al, we belden eerst want we waren er al vroeger dan verwacht.   Men kwam ons met de wagen tegemoet. We hebben een gezellig gesprek gehad, al deed Johnny meer het woord, want mijn Duits is een ramp.  Ik versta het wel, maar spreken zelf gaat nog niet. Meteen viel weer hun gastvrijheid op.  We werden net als vorige keer uitgenodigd om na onze lange reis wat te eten en drinken, kregen een mand met van alles mee voor Bastet, zoals vele speeltjes, eten en een fotoboek.  Alle papieren waren ook goed in orde.  

Thuis lieten we ze één voor één kennis maken in de slaapkamer en het werd al snel duidelijk dat we met een kleine panter te maken hebben, beslist geen dame die met zich laat sollen, ze grolt, mekkert, blaast dan ook met volle teugen. Gewoon om te laten horen dat zij er is en dat ze van wanten weet. Angstig of agressief is ze totaal niet, eerder erg nieuwsgierig en zeer vinnig.

De andere katten deden ook niet moeilijk, zeker de kittens niet, die hebben er immers een speelkameraadje bij, wat ze erg leuk vonden, vooral met Alana klikt het meteen.  De andere katten deden ook niks, alleen als Bastet naar hen blies, bliezen ze terug.  Het was precies alsof ze hier altijd al was geweest.  Zo makkelijk is de kennismaking nog nooit verlopen.  Ze was dan ook erg vlug de beste vriendjes met iedereen !!

Bastet werd al snel een volwassen dame, in december 2005 werd ze voor het eerst krols, dit was ze meteen om de week, we vroegen ons af of we haar vroeger zouden moeten laten dekken dan in de planning, we besproken dit ook met haar fokster, maar gelukkig stopte de krolsheid en werd ze terug krols in april.  We hebben haar toen laten dekken door Anubis, het resultaat gaf 3 mooie kittens, klik hier.

Bastet genietend van haar eerste nestjeEen jaar na haar dekking gingen we op zoek naar een nieuwe partner voor Bastet.  Dit bleek een hele karwei, want er waren maar erg weinig katers beschikbaar.  Maar gelukkig vonden we juist op de valgreep (kater zou gecastreerd worden) een prachtkater: Gr. Int. Ch. Angelo Rico Amici di Lugino.  Voor Bastet werd het wel de hoogste tijd want zij was de laatste tijd erg vaak krols geweest.  Al vlug kon ze bij Angelo terecht en wat bleek het was liefde op het eerste gezicht.  Eerst plaagde ze hem door zich bv. in het holletje van de krabpaal te verstoppen en af en toe komen piepen, precies om te zeggen: "hè hè, hier ben ik, pak me dan."  We dachten dat het misschien nog even zou duren voordat ze gedekt werd, maar de volgende dag kregen we al bericht dat ze gedekt was en het koppel hartstikke verliefd op elkaar was.  Hier stonden we wel van te kijken, Alana had veel meer tijd nodig.  Zo zie je maar elke kat en situatie is anders.  Ze is gedekt op 16 juni, juist één jaar na haar bevalling vorig jaar.
Nog een dag later kregen we bericht dat we Bastet eventueel al konden gaan halen, ze was goed gedekt geweest en ze was niet meer krols.  Dit had ze bij haar vorige nest ook, als ze goed gedekt is geweest dan is ze opeens krols af.  Wel waren ze nog steeds erg gesteld op elkaar, Angelo had zelfs een beetje liefdesverdriet bij haar vertrek en dat had hij nog niet gehad bij een andere poes.  

Op 21 augustus beviel Bastet van 2 poesjes en 2 katers, allemaal wildkleur.  Ze was heel de avond al onrustig en ging in en uit de kraambench.  's Morgens sprong ze op bed (kraambench staat naast bed) om te vertellen dat het zo ver was en nog geen paar seconden later begon ze met persen.  De eerste kwam in stuit, maar gelukkig waren de weeën sterk genoeg en kon ze haar er gemakkelijk uitpersen.  De andere kittens kwamen ook probleemloos ter wereld en Bastet deed alles net zoals de vorige keer zelf, enkel mijn aanwezigheid was voldoende en toch wel erg belangrijk voor haar, ze wilt tijdens de bevalling graag veel gestreeld worden over haar kopje en buik.  Bastet is een goede moeder en verlaat de kraamdoos bijna niet, dit doet ze enkel om te eten, even haar benen te strekken en naar de kattenbak te gaan.  Als ze wat ouder zijn, neemt ze wat meer afstand van de kittens, maar tegen die tijd kunnen de kittens ook al lopen en zelfstandig eten.  Toen de kittens 5 weken waren, kreeg Bastet mastitis, gelukkig waren we er op tijd bij, ik had het direct herkent omdat we dit bij Ninna al eens hadden meegemaakt.  Ze mocht toen 10 dagen niet bij haar kittens.  Alana en Ninna namen de moederrol intussen over.  Alana ging hier zelfs zo ver in dat ze bij haar mochten zuigen en ze de kittens ging verslepen.
Toen Bastet genezen was, hadden de kittens opeens 3 moeders, ze hadden dus keuze genoeg. Wil je de kittens zien, klik hier.  De kittens groeiden erg prachtig uit en we besloten dat er een dochter mocht blijven, dit werd Destiny.

In 2008 zijn we verhuisd naar een huisje met tuin, zolang de tuin nog niet afgespannen is, mogen ze er nog wel niet in, soms wel onder toezicht. Maar bij Bastet werkte 'het onder toezicht' niet, zij wou dan steeds ontsnappen, dus helaas voor haar, zij mocht onder geen beding meer buiten.

Voor haar derde nestje kozen we een totaal andere kater dan de vorige keren, een zwart zilver kater "Maverick of Timbavati'.
Op een zwart zilver somali was ik al van in het begin verliefd.  Omdat de kans op rufisme in de zilver bij zilver x wildkleur erg aanwezig is, kiezen niet veel fokkers voor deze combinatie, maar er kunnen ook erg mooie kittens uitkomen.  Voor de zilverfok is zulk een combinatie trouwens erg goed, zo komt er nieuw bloed in de lijnen.  Omdat Maverick niet fokzuiver zilver is (zijn mama is sorrel), is het mogelijk dat er zowel zilvertjes als niet zilvers kunnen worden geboren.
Bastet was weer direct op haar gemak, en liet zien wat voor lieve poes ze was.
Ze werd dan ook vrij vlug gedekt, er is zelfs een filmpje van.  Uit deze verparing kwamen 4 kittens, 2 zwart zilver poesjes en 2 wildkleur katers.   Deze kittens zullen we zeker nooit vergeten, ze waren enorm actief en ondeugend, om ze te zien, klik hier.   1 van de zwart zilver poesjes 'Faith' mocht later bij haar mensen een nestje krijgen, waar wij dan misschien een kitten uit zouden kopen, maar dit is helaas niet doorgegaan. Faith had volgens hun dierenarts een lichte vorm van patella luxatie, dus helaas ..

Bastet's 4de en laatste nestje was er eentje met Zucchero Gino Tesoro Turco, 3 sorrels en 1 wildkleur waren het resultaat.  Klik hier om ze te zien.  We wisten niet zeker dat ze gedekt was, want er is niets waargenomen of gehoord, maar de kater leek tevreden dus waarschijnlijk was er wel wat gebeurd.  En dit bleek inderdaad te zijn.  De kittens waren stuk voor stuk heerlijke knuffels, het was niet makkelijk om ze te laten gaan, helaas kan je niet alles zelf aanhouden.
Haïsy het enige poesje uit het nestje woont nu bij cattery Her Majesty en heeft daar 1 nestje gekregen, helaas is er wel niets van verder gegaan in de fok.

Op 10 juli 2010 is Bastet gesteriliseerd,  ze heeft in totaal 15 prachtige kittens op de wereld gebracht en mag nu genieten van haar pensioen. 

Ondanks dat ze gesteriliseerd was, bleef Bastet eigenlijk een echte houdini poes. Ze wringt zich overal op, onder, tussen,... en doet alles om te kunnen ontsnappen. Toen onze kinderen peuters waren, konden we dit vermijden, maar toen ze groter werden, zag Bastet de kans om telkens door hen te ontsnappen. In de winterperiode viel dit nog mee, maar in de lente-zomerperiode wanneer het warmer is dan gaan onze kinderen ook meer buiten en ook al hebben we het al tig keer gezegd, "doe die deur dicht, kijk uit de poes," toch vergaten ze het met momenten of waren ze niet snel genoeg om de deur te sluiten en elke kans dat Bastet zag, greep ze, of dit nu langs achter in de tuin , of langs voor op de straat was.Om de duur zat ze bijna constant buiten en we konden haar bijna niet terug te pakken krijgen, 's avonds kwam ze altijd wel braafjes terug, maar het is de bedoeling dat ze ook binnen blijft. Na veel nadenken en gesprekken met elkaar en mijn moeder, hebben we uiteindelijk besloten om Bastet naar mijn moeder te brengen (zo kunnen we haar nog vaak zien) voor haar eigen veiligheid. Onze andere katten zien de deur natuurlijk ook opengaan, maar die zijn niet zo ondernemend als Bastet en zijn ook makkelijker terug naar binnen te jagen mocht het gebeuren. Het blijft natuurlijk opletten, we hopen met de tijd de tuin volledig te kunnen afspannen, zodat ze langs de tuin niet meer kunnen ontsnappen.

In september 2016 heb ik bij Bastet helaas een tumor gevoeld aan de borstklieren. Ik heb deze direct laten verwijderen en het zag er gunstig uit daar de tumor makkelijk weg te nemen was, maar niets is minder waar. In december voelde ik weer een tumor en zelfs meerdere. Terug naar de dierenarts, maar die zei dat de tumors dit keer wel heel dicht bij de ribben zaten en het mogelijk meer kwaad dan goed doet. En zeer waarschijnlijk zitten ze er binnen de paar maanden weer terug en nog agressiever. In februari 2017 viert Bastet haar 12de verjaardag wat dan ook mogelijk haar laatste zal zijn :'( ...

Op 11 april 2017 is dan ook het noodlot toegeslagen, ze was erg mager geworden, haar vacht stak en ze had moeilijkheden met ademhalen. Ze is thuis gegaan in alle liefde, rust zacht mijn lieve meid :'(

Hoe is Bastet ?

Bastet is een rustige aanhankelijke poes die zich graag af en toe terugtrekt.  Als ze geknuffeld wilt worden, vlijt ze zich erg dicht en knedend tegen je aan.   Ze gaat hier dan zo op in dat het lijkt alsof ze je bijna zou opeten, ook kruipt ze graag bij ons onder de lakens, ze ligt dan heel dicht bij je of op je.  Als je op de zetel (bank) gaat zitten of je kruipt in bed dan is Bastet ook direct van de partij om te knuffelen.

Daarnaast heeft ze natuurlijk ook van die momenten dat ze wilt spelen, dat is vooral veel achter elkaar rennen, speels vechten en als een aapje hangen in de krabpaal.   Vreemd genoeg houdt ze ervan als ik nies, want dan komt ze bijna altijd aangerend, waarom ze dat doet is me een raadsel :D 

Bastet is snel op haar gemak en is erg sociaal tegenover andere katten, was hier direct bevriend met al de katten.  In de auto zit ze wel niet zo graag, want dan laat ze zich luidkeels horen.

Ze kijkt graag naar buiten en maakt leuke kirr geluiden als ze een vogeltje ziet.

Bastet is gek van water, is altijd in je buurt als je er mee bezig bent, vooral als je in bad zit.  Ze wilt dan graag gestreeld worden met natte handen.  Als haar staart hierbij nat wordt dan begint ze erachter te rennen en gromt ze naar de andere katten alsof het haar prooi is.  
Haar favoriete speeltjes zijn pingpong balletjes, daar kan ze lekker achter rennen.

Bastet is een gevoelig poesje op het gebied van huid/vacht, als ze iets eet dat iets bevat waar ze niet tegen kan dan krijgt ze uitslag op haar hoofd en lekt ze haar buik kaal. Ook heeft zij een vlooienallergie, één beet volstaat en heel haar rug staat vol met uitslag.
Haar vacht is ook nogal snel vettig, na sterilisatie is dit gelukkig wel wat verbeterd ;-)

Bastet is een echte houdini kat, ze is razendsnel, kan goed springen en klimmen zodat ze niet te houden is om haar doel te bereiken.


  

      

 

Ga naar

Bastets Fotogallery
Stamboom
Showresultaten
Nestjes

 

Terug naar overzicht